Ο Νικόλαος Χ. Σαγιάς γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα, το 1974. Έλαβε βασικό πτυχίο Φυσικής το 1998, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης Ηλεκτρονικής & Ραδιοηλεκτρολογίας το 2000 και διδακτορικό δίπλωμα στις Τηλεπικοινωνίες το 2005, όλα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2000 συμμετέχει σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά έργα έρευνας και ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπισης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Κατά το διάστημα 2006-2008 ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών-"Δημόκριτος". Το 2009 εκλέχτηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου από το 2020 είναι Καθηγητής. Επίσης, κατά τις διετίες 2014-16 και 2018-20 διετέλεσε Πρόεδρος του τμήματος.
Ο Δρ. Σαγιάς έχει δημοσιεύσει περισσότερα από πενήντα (50) άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στο χώρο των ψηφιακών τηλεπικοινωνιών και περισσότερα από τριάντα (30) σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, έχοντας έως τώρα λάβει περισσότερες από 3500 αναφορές. Έχει βραβευθεί από την εταιρία Ericsson για τη διδακτορική διατριβή του, ενώ του έχει συνβραβευθεί για την καλύτερη επιστημονική εργασία στα συνέδρια IEEE Wireless Communications & Networking Conference 2014 (WCNC’14) και 3rd International Symposium on Communications, Control & Signal Processing 2008 (ISCCSP’08). Επίσης, έχει συμπεριληφθεί ως μέλος της συντακτικής επιτροπής στο επιστημονικό περιοδικό IEEE Transactions on Wireless Communications, ενώ έχει διατελέσει ως μέλος τεχνικών επιτροπών προγράμματος σε διάφορα συνέδρια της IEEE (ICC, GLOBECOM, WCNC, VTC, κλπ). Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται θέματα όπως ψηφιακά συστήματα, συστήματα κινητών και ασύρματων επικοινωνιών, στατιστικές τηλεπικοινωνίες, δίκτυα πολλαπλών αλμάτων, οπτικές ζεύξεις ελευθέρου χώρου, δορυφορικές τηλεπικοινωνίες και θεωρία επικοινωνίας. Ο Ν. Χ. Σαγιάς είναι Senior Member της IEEE, μέλος της IEEE Communications Society.
Ο Μιχάλης Μπατιστάτος είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2000) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) Ψηφιακών Συστημάτων Επικοινωνιών (Digital Communications Systems) του Loughborough University, της Αγγλίας (2001). Έχει εργασιακή εμπειρία ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Αγγλία (Sarantel Ltd) και στην Ελλάδα (Intracom Telecom), καθώς και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών. Έχει δουλέψει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» (ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»), καθώς και στον τομέα της εκπαίδευσης σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια Ιδρύματα. Από το 2008 είναι μόνιμο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι Συστήματα μη Επανδρωμένων Οχημάτων (drones) και νέες τεχνολογίες ασύρματων επικοινωνιών και εφαρμογές αυτών.